Business CoachingExecutive CoachingOrganizational Coaching

13 τρόποι για το χτίσιμο coaching-κουλτούρας από το Forbes Coaching Council

Η οικοδόμηση μιας κουλτούρας coaching στον χώρο εργασίας συμβάλλει στην καλλιέργεια των ταλέντων των εργαζομένων και βελτιώνει τη θέση της εταιρείας στην αγορά. Τι σημαίνει όμως «οικοδομώ μια coaching-κουλτούρα» και πώς οι ηγέτες μπορούν να το κάνουν;

Κουλτούρα Coaching σημαίνει να υποστηρίζετε του εργαζόμενους να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να δίδετε έμφαση στην ανάπτυξη και την συνεχή κατάρτισή σου, να διαμορφώνετε ένα περιβάλλον μάθησης. Κι έτσι να ενισχύετε την αφοσίωση και την ενεργητικότητά τους.

Τα μέλη του Forbes Coaches Council μοιράζονται την εμπειρία τους και εξηγούν πώς οι ηγέτες μπορούν να χτίσουν μια coaching– κουλτούρα στον χώρο εργασίας μέσα από 13 τρόπους:

1. Γίνετε το παράδειγμα για τους άλλους.

Εάν πιστεύετε στο coaching, ξεκινήστε εσείς πρώτοι με έναν coach, εργαστείτε για την δική σας ανάπτυξη και μοιραστείτε με την ομάδα την εμπειρία σας. Προτείνετέ τους να το δοκιμάσουν, ξεφύγετε από την νοοτροπία «τα ξέρω όλα, δεν χρειάζομαι βοήθεια».
– Elle Ingalls, Pressure-Free Living LLC

2. Ρωτήστε τις σωστές ερωτήσεις

Η κουλτούρα τουcoachingείναι μια κουλτούρα μάθησης μέσα από την εμπειρία τους, δεν είναι μια κουλτούρα κλειστής καθοδήγησης. Διατυπώστε ερωτήσεις όπως «τι θα κάνετε σε αυτή την περίπτωση;», «πώς μπορώ να σας υποστηρίξω σε αυτό;», ακούστε φυσικά και τις δικές τους ερωτήσεις.
– Mo Chanmugham, Esq., CPCC, MGC Coaching

3. Καλλιεργήστε μια σταθερή στάση Μαθαίνω/Κάνω, με εστίαση στη γνώση και την δράση

Τα 3ήμερα εντατικά, εφάπαξ προγράμματα coaching και οι χρονοβόρες εβδομαδιαίες ατομικές συνεδρίες έχουν πια κάνει τον κύκλο τους. Εστιάστε στο καθημερινό coaching μέσα στην ομάδα ώστε να μαθαίνει πάνω στη δουλειά, να πράττει άμεσα και να εξελίσσεται.
– Anne Graham, The Legendary Value Institute.

4. Ξεκινήστε από την κορυφή της ιεραρχίας

Επιλέξτε ανθρώπους από την ανώτερη βαθμίδα διοίκησης και εκπαιδεύστε τους σε βασικές δεξιότητες όπως: Ακρόαση και διατύπωση ερωτήσεων. Κάντε τους να αναπτύσσουν ιδέες και στόχους προτού αναλάβουν δράση και μεταφέρετε το μοτίβο αυτό στην σχέση τους με την ομάδα.
– Carolyn Esposito, Talent Pathways, Inc.

5. Εισάγετε προγράμματα κατάρτισης

Για να ενσωματώσετε με επιτυχία μια coaching-κουλτούρα στον χώρο εργασίας, επιλέξτε ειδικούς coaches για να εκπαιδεύσουν άτομα σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και βεβαιωθείτε για την αποτελεσματικότητα των τεχνικών που μαθαίνουν στη διοίκηση.
– Janet Zaretsky, The Zenith Business.

6. Απλά κάντε το!

Coaching σημαίνει να συμπεριφέρεσαι και να πράττεις σαν coach. Δεν είναι εύκολο όμως, χρειάζεται κατανόηση. Κάνετε coaching άμεσα στις ομάδες σας και στη συνέχεια ζητήστε τους να κάνουν coaching ο ένας στον άλλον.
– Larry Boyer, Success Rockets LLC.

7. Βάλτε το coaching μέσα στην καθημερινή πρακτική

Το coaching πρέπει να γίνει καθημερινή ρουτίνα, να το βιώνετε συνεχώς. Τοποθετήστε το μέσα στην εβδομάδα. Για παράδειγμα, ένας διευθυντής πωλήσεων έχει δημιουργήσει μια συνήθεια και μια εβδομαδιαία πρακτική αφιερώνοντας μια ολόκληρη ημέρα κάθε εβδομάδα στο coaching. Τις Τρίτες αφιερώνει 30 λεπτά ατομικά για κάθε έναν από την ομάδα του που το χρειάζεται.
– Taylor Jacobson, TeamPossible: Achieve more of what matters.

8. Ορίστε τους managers υπεύθυνους για την ανάπτυξη των εργαζομένων σας

Δημιουργήστε μια κουλτούρα coachingσυνδέοντάς την με τους στόχους της ίδιας της εταιρείας. Προσθέστε στα καθήκοντα κάθε managerτην ανάπτυξη των εργαζομένων, να γίνει δηλαδή, το coaching, μέρος της διοίκησης και να βοηθούν τις ομάδες τους να αποκτούν νέες δεξιότητες. Δημιουργήστε μια δομημένη διαδικασία με σαφείς στόχους και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσει τον απαιτούμενο χρόνο και τους αναγκαίους πόρους για αυτό. Επιβραβεύστε όσους πετυχαίνουν τους στόχους τους και επαναξιολογήστε όσους δεν το κάνουν.
– Barbara Safani, Career Solvers

9. Απαντήστε με περισσότερες ερωτήσεις

Όταν κάποιος σας ρωτά τι να κάνει, αποφύγετε τις άμεσες απαντήσεις και ρωτήστε τους τι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να γίνει. Ζητήστε τους να σας παρουσιάσουν την σκέψη και τα συμπεράσματά τους και τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν εξετάσει. Δείξτε ότι εκτιμάτε την συμβουλή τους και προτρέψτε τους να πάρουν αποφάσεις. Με την πάροδο του χρόνου θα διαπιστώσετε ότι η ομάδα σας έχει αρχίσει να σας φέρνει λύσεις αντί για προβλήματα.
– Tanya Ezekiel, CareerCoach.com

10. Να είστε σαφής και να σκεφτείτε στρατηγικά

Θα πρέπει να έχετε μια σαφή εικόνα για το coaching και με σαφήνεια θα πρέπει αν την μοιράζεστε με την ομάδα ώστε να είστε όλοι συγχρονισμένοι. Βεβαιωθείτε ότι το coaching δεν αποτελεί απλώς μια παράλληλη δραστηριότητα αλλά έχει ενταχθεί στην εργασία ως στρατηγική διοίκησης και ανάπτυξης.
– Lisa Downs, Development Wise Consulting

11. Κάντε πράξη αυτά που λέτε για το coaching

Έχετε εργαστεί σε εταιρείες που λένε ότι έχουν μια πολιτική ανοιχτότητας και συνεργασίας, αλλά δεν είναι αλήθεια; Για να είναι αποτελεσματική καλλιέργεια της coachingκουλτούρας θα πρέπει να διαμορφώσετε ένα περιβάλλον ασφάλειας και υποστήριξης. Εκπαιδεύσεις, αναστοχασμοί, το coaching και η εναλλαγή στην ηγεσία των ομάδων θα δημιουργήσουν σχέσεις αλληλοϋποστήριξης και θα ενεργοποιήσουν την ομάδα.
– Laura DeCarlo, Career Directors international

12. Υλοποιείτε σύντομες, μίνι συνεδρίες coaching

Διδάξτε τα μέλη της ομάδας πώς να συμπεριφέρονται μεταξύ τους μέσα από σύντομες coaching συνεδρίες μαζί τους. Δείτε τους να ακούν πραγματικά τον άλλον και όχι να περιμένουν τη σειρά τους για να μιλήσουν. Τo coaching διδάσκει πώς να ακούν βαθιά ο ένας τον άλλον εντοπίζοντας την ρίζα του προβλήματος.
– Magdalena Bak-Maier, Make Time Count Ltd

13. Ενεργοποιήστε τους εργαζόμενους και καθιερώστε τη νέα πρακτική

Το coaching δεν είναι η απόκτηση της τελειότητας, αλλά μια διαρκής στάση και πρακτική ανάπτυξης. Καλλιεργήστε αυτή την διαρκή στάση μέσα από ερωτήσεις και βοηθήστε τους ανθρώπους σας να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για το τι συμβαίνει, τι μαθαίνουν και πώς μπορούν να χειριστούν τις καταστάσεις στο μέλλον. Να είστε σίγουροι ότι αυτό θα τους κάνει πιο υπεύθυνους και ενεργούς.
– Anu Mandapati, IMPACT Leadership for Women

Το Forbes Coaches Council είναι ένας οργανισμός στον οποίον συμμετέχουν business και careercoachesπου κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά κατόπιν πρόσκλησης. Τα μέλη του επιλέγονται ένας-ένας ξεχωριστά από την επιτροπή επιλογής του οργανισμού. Δείτε περισσότερα εδώ: forbescoachescouncil.com/qualify.

CoachingVoice Team

Το CoachingVoice.gr αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας και ενημέρωσης για το Coaching στην Ελλάδα. Στις σελίδες του φιλοξενούνται άρθρα, βίντεο, εργαλεία και μελέτες για το Coaching και τις εφαρμογές του στην επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn

CoachingVoice Team
Το CoachingVoice.gr αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας και ενημέρωσης για το Coaching στην Ελλάδα. Στις σελίδες του φιλοξενούνται άρθρα, βίντεο, εργαλεία και μελέτες για το Coaching και τις εφαρμογές του στην επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.