Ημερίδες - Συνέδρια

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο «Coaching Talks» του Athens Coaching Institute

Το «Coaching Talks» ευελπιστούμε να γίνει ετήσιος θεσμός

Το 1ο Coaching Talks ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εξαιρετικό ενδιαφέρον το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το Coaching Talks είναι μια πρωτοβουλία του Athens Coaching Institute και της CP Coaching & Training Interventions Ltd με σκοπό την ενδυνάμωση της coaching-κοινότητας στην Ελλάδα και την ανάπτυξη ενός ισχυρού και τεκμηριωμένου λόγου για το Coaching και τo Coaching Psychology.

Ο ιδρυτής του Athens Coaching Institute, Χαράλαμπος Πετράς, δήλωσε την επιθυμία του το Coaching Talks να καταστεί ένας ετήσιος θεσμός όπου επαγγελματίες coaches, ερευνητές, ακαδημαϊκοί, στελέχη, δημοσιογράφοι και αναλυτές θα μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για τον κλάδο του Coaching.

Η αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ήταν κατάμεστη τόσο από επαγγελματίες του κλάδου όσο και από άτομα που ελκύονται από τα οφέλη του Coaching και την ολοένα αυξανόμενη άνθισή του.

Την ημερίδα άνοιξε ο κ. Χαράλαμπος Πετράς καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους σε αυτό το νέο εγχείρημα.  Αναφέρθηκε στο θέμα της ημερίδας για το «Πού βρίσκεται το Coaching σήμερα στην Ελλάδα» και συνέχισε με την ομιλία του σχετικά με τα κριτήρια που απαιτούνται για να γίνει το Coaching αποτελεσματικό και ωφέλιμο στους διάφορους οργανισμούς που το επιλέγουν.

Στη συνέχεια τη σκηνή κατέλαβαν επαγγελματίες Coaches που συνέθεσαν το πρώτο κομμάτι της ημερίδας το οποίο αφορούσε τις «Προσεγγίσεις και Εφαρμογές του Coaching». Η κ. Βικτωρία Σιδέρη μίλησε για το Executive Coaching μέσα από μια μελέτη περίπτωσης, η κ. Βιργινία Καραβάκου ανέπτυξε την εφαρμογή του Coaching για το well-being στον εργασιακό χώρο. Οι κ.κ. Στέλιος Γκατζώνης και Χριστόφορος Καρράς προσέγγισαν το Career Coaching και το Coaching για Performers, αντίστοιχα. Η Δρ. Δήμητρα Ιορδάνογλου ανέπτυξε τη Συναισθηματική Νοημοσύνη μέσω Coaching και ο Dr. Uwe Napiersky συνέκρινε το Team Coaching σήμερα με το Team Coaching 10 χρόνια πριν.

Μετά το διάλειμμα η ημερίδα είχε μια αναστοχαστική ματιά με την κ. Ειρήνη Σαββίδου να εξηγεί πώς αντιμετώπιζε και τι ερωτήσεις έκανε ο κόσμος για το Coaching 10 χρόνια πριν, το έτος ίδρυσης του Athens Coaching Institute, και πώς το αντιμετωπίζει τώρα. Ο κ. Αλέξανδρος Αραπέτσικας, ιδρυτής του CoachingVoice.gr, μέσα από τη δημοσιογραφική προσέγγισή του μίλησε για το πώς αντιμετωπίζουν το Coaching, άτομα εκτός της Coaching Κοινότητας. Ο κ. Ανδρέας Αρματάς ανέλυσε τη σχέση που έχουν το Coaching και η Ψυχολογία και η Δρ. Κλειώ Ακριβού μίλησε για τον καπιταλισμό και για το πώς αυτός έχει επιβάλλει έναν  γραφειοκρατικό τρόπο ζωής.

Το στρογγυλό τραπέζι στο οποίο αναπτύχθηκε η συζήτηση «Το Coaching σήμερα» μεταξύ των: Ανδρέα Αρματά, Χαράλαμπου Πετρά, Δρ. Κλειώ Ακριβού και Δρ. Δήμητρα Ιορδάνογλου, διαδέχθηκε η απονομή των διπλωμάτων της ακαδημαϊκής χρονιάς 2018 – 2019.

 

 

Μαριάννα Καλλιόστρα