Ημερίδες - Συνέδρια

Πραγματοποιήθηκε το 22ο Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο WINConference στην Αθήνα

"Coaching is always super important"

Το 22ο Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο WINConference πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 2 – 4 Οκτωβρίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso.

Το 22ο παγκοσμίου φήμης WINConference επέλεξε φέτος την Αθήνα ως τόπο διεξαγωγής του. Οι συζητήσεις και τα workshops επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού μοντέλου ηγεσίας με στόχο την επίτευξη ενός καλύτερου μέλλοντος.

Το φετινό πρόγραμμα περιελάμβανε σεμινάρια σχετικά με: τις παγκόσμιες τάσεις, το μέλλον της εργασίας και της σταδιοδρομίας, την ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας, την ανθεκτικότητα, την ένταξη, την οργανωτική και προσωπική δημιουργικότητα, τις γυναίκες στο STEM και τη δικτύωση με σκοπό την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη στο σύγχρονο περιβάλλον.

Μέσω παρουσιάσεων, workshops και φόρουμ, εξετάστηκε πώς το περιβάλλον των ηγετών παγκοσμίως μπορεί να ωφεληθεί ενσωματώνοντας τις από φύση ανεπτυγμένες γυναικείες ιδιότητες, όπως η ΕΙ (Συναισθηματική Νοημοσύνη) και η ενσυναίσθηση στα στυλ ηγεσίας τους εξελίσσοντας συγχρόνως ικανότητες επικοινωνίας.

Η ιδρύτρια του WIN και WINConference Kristin Engvig μίλησε στο CoachingVoice.gr για το WINConference και τον απώτερό σκοπό του να ενδυναμώσει τις γυναίκες ανά τον κόσμο προσπαθώντας να εξισορρήσει τα δικαιώματα των 2 φύλων και αναφέρθηκε στο Coaching ως ένα μέσο προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Στις σύντομες δηλώσεις της η Άννα Διαμαντοπούλου, ιδρύτρια και πρόεδρος του «todiktio.eu» και για 3η χρονιά ομιλήτρια στο WINConference, ανέφερε ότι πιστεύει στη διαδικασία του Coaching που μπορεί να αποφέρει μόνο οφέλη στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο.

Μαριάννα Καλλιόστρα