Business CoachingCareer Coaching

To Coaching εν έτει 2018

Σύμφωνα με το American Management Association

Τι συμβαίνει σήμερα στο Coaching, σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η βιομηχανία αυτή και ποιες είναι οι τάσεις για την εξέλιξη της, ποια είναι η δυναμική της; Παρουσιάζουμε τις απαντήσεις που δίνει το American Management Association για το Coaching εν έτη 2018 αποδίδοντας το σχετικό άρθρο.

Coaching in the Year 2018

Coaches υπάρχουν γύρω μας εδώ και χρόνια, ας πούμε, τουλάχιστον 2700.  Ήδη από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, ειδικοί προπονητές είχαν επιφορτιστεί να μετατρέψουν άπειρους νεαρούς σε έντονα ανταγωνιστικές μηχανές ρίψης ακοντίων και πετάγματος σφεντόνας. Όπως και σήμερα, δεν ήταν απλά επειδή αγαπούσαν το παιχνίδι ή την πατρίδα τους.

Ο σπουδαιότερος προπονητής, ο Δημοκήδης, είχε κερδίσει ποσά ισοδύναμα με το ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων καθώς οι πόλεις – κράτη των διεκδικούσαν λόγω του ταλέντου του. Από τότε υπήρχαν μάχες για τους ταλαντούχους και ικανούς. Όταν ο Πέρσης βασιλιάς Δαρείος κατέκτησε τη Σάμο το νησί όπου ασκούσε εμπορικές δραστηριότητες ο Δημοκήδης, αποφάσισε ότι ήθελε να κρατήσει για εκείνον τον σπουδαίο αυτόν προπονητή και του απαγόρευσε να φύγει.

Έχουν πραγματικά αλλάξει οι εποχές; Ίσως όχι και τόσο. Σήμερα, εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ-ταξιδευμένοι προπονητές αθλημάτων με υψηλές αμοιβές. Ωστόσο, υπάρχουν και καλο-πληρωμένοι executive coaches που διασχίζουν τους διαδρόμους πολυεθνικών εταιρειών εκπαιδεύοντας άπειρα στελέχη για να επιτύχουν στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Πολλοί πιστεύουν ότι το Coaching αποτελεί απλά μια μόδα της εποχής μας. Από ό,τι φαίνεται, όμως, αποτελεί την φυσική εξέλιξη του σύγχρονου Management. Έτσι λοιπόν, ακόμα και εντός των πολυεθνικών εταιρειών δημιουργήθηκαν σχέσεις με υπόβαθρο, εμπνευσμένο από την αρχαιότητα: η σχέση μεταξύ δάσκαλου και μαθητή, η σχέση ανάμεσα στο Master και τον αρχάριο και η σχέση μεταξύ Coach και Coachee.

Δεδομένης της διαχρονικότητας που έχουν οι σχέσεις αυτές, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι πολλές έρευνες, συμπεριλαμβανομένης και της έρευνας που έγινε το 2008 από το American Management Association σε συνεργασία με το Institute for Corporate Productivity, καταδεικνύουν ότι το καλό Coaching οδηγεί συχνά στην αύξηση των επιδόσεων των διοικητικών στελεχών.

Παράλληλα, φαίνεται ότι κάποιες τεχνικές του Coaching είναι περισσότερο αποτελεσματικές από άλλες και αυτό αφήνει πολλά περιθώρια εξέλιξης του κλάδου στο μέλλον.

Πιο κάτω αναφέρονται μερικές από τις τάσεις αυτές, οι οποίες διαφαίνεται ότι θα εξελιχθούν ακόμα περισσότερο την επόμενη δεκαετία:

  • Η ανάγκη για Coaching θα αυξάνεται συνεχώς. Η έρευνα καταδεικνύει ότι το Coaching επιλέγεται όλο και περισσότερο ως εταιρική πρακτική. Την επόμενη δεκαετία θα υπάρξει μεγάλη ανάγκη για ταχύτερη εξέλιξη της νέας γενιάς διοικητικών στελεχών που θα πρέπει να επιτύχουν στο περιβάλλον των πολυεθνικών εταιρειών και το Coaching θα είναι το κλειδί για κάτι τέτοιο.
  • Το Executive Coaching θα πάρει τη μορφή βιομηχανίας.> Όλο και περισσότεροι επαγγελματίας θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, μέσα από συλλόγους Coaching παγκόσμιου βεληνεκούς. Αυτό θα φανεί και στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες θα χρησιμοποιούν το Coaching, καθώς θα υπάρξουν πιο δομημένες διαδικασίες για την πρόσληψη ενός Coach οι οποίες θα εγγυώνται σε μεγάλο βαθμό την επιστροφή της επένδυσης σε έναν Coach.
  • Θα υπάρξουν περισσότερα εμπόδια για την είσοδο στο επάγγελμα αυτό, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν αυστηρότερα κριτήρια πιστοποίησης για τους  Coaches, ιδιαίτερα γι’ αυτούς που θα εργάζονται σε ένα εταιρικό περιβάλλον. Οι σύλλογοι θα συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τα ποσοστά επιτυχίας του κάθε Coach και ίσως και των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες Coaching, ενώ οι εργοδότες εξετάζοντας την πρόσληψη ενός Coach θα εστιάζουν στις συστάσεις του από προηγούμενους πελάτες.
  • Το Peer Coaching και το ενδο-επιχειρησιακό Coaching από στέλεχος της εταιρείας θα καθιερωθεί. Σήμερα, ενώ αυτή η πρακτική παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, οι έρευνες δείχνουν ότι τα αποτελέσματα δεν είναι τελικά και τόσο ενθαρρυντικά. Την επόμενη δεκαετία, οι εταιρείες θα κληθούν να βελτιώσουν την κατάσταση αυτή εκπαιδεύοντας το προσωπικό τους με περισσότερα εργαλεία και προγράμματα εκπαίδευσης, τα οποία θα προσφέρονται  online.
  • Η πρακτική του Matchmaking θα καταστεί αναγκαία. Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην αντιστοίχιση του σωστού Coach με τον σωστό Coachee. Οι εταιρείες θα χρησιμοποιούν προγράμματα και λογαρίθμους, τα οποία θα συγκρίνουν τα χαρακτηριστικά και τους κλάδους ειδίκευσης των ατόμων που θα κληθούν να συνεργαστούν. Επίσης, θα δίνεται μεγάλη έμφαση και στις συνεντεύξεις, οι οποίες θα ενισχύουν την διαδικασία του Matchmaking.
  • Η χρήση αντικειμενικών εργαλείων μέτρησης θα καθιερωθεί. Τόσο οι πάροχοι υπηρεσιών Coaching όσο και οι εταιρείες που προσλαμβάνουν coaches θα βελτιωθούν στο θέμα της μέτρησης της απόδοσης του coaching. Σίγουρα κάθε περίπτωση θα είναι ξεχωριστή ωστόσο οι coaches θα προτείνουν στρατηγικές μέτρησης του αποτελέσματος της εργασίας τους στους πελάτες τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι εταιρείες – πελάτες πιθανώς να θελήσουν να προσδιορίσουν συγκεκριμένα προσδοκώμενα αποτελέσματα όπως η αύξηση της παραγωγικότητας ή η βελτίωση μια δεξιότητας του coachee. Σε άλλες περιπτώσεις, οι εταιρείες – πελάτες θα εστιάσουν περισσότερο σε θέματα όπως η ενεργητική εμπλοκή του coachee στα έργα ή η επίδοσή του ως μέλος μιας ομάδας.
  • Η παροχή εκπαίδευσης και Coaching από εξωτερικές πηγές θα κυριαρχήσει. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε διάφορα πανεπιστήμια και ινστιτούτα να εισέλθουν στην αγορά αυτή, έτσι ώστε να μπορέσουν να τροφοδοτήσουν μελλοντικά τις εταιρείες με επαγγελματίες Coaches.
  • Το Coaching θα γίνεται όλο και περισσότερο «εικονικό». >Η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα επιτρέψει την  ανάπτυξη του κλάδου, καθώς οι Coaches θα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο διαδραστικές e-learning μεθόδους για τους πελάτες τους.

Έχοντας στο μυαλό τον ρόλο του Coaching στην ανθρώπινη ιστορία, η πρόκληση για τους Managers θα είναι να σιγουρευτούν ότι το Coaching εξελίσσεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν αυτό συμβεί, ίσως κάποιος να γράψει για σπουδαίους Coaches σε 3.000 χρόνια από σήμερα.

 

CoachingVoice Team

Το CoachingVoice.gr αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας και ενημέρωσης για το Coaching στην Ελλάδα. Στις σελίδες του φιλοξενούνται άρθρα, βίντεο, εργαλεία και μελέτες για το Coaching και τις εφαρμογές του στην επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.

More Posts - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn

CoachingVoice Team
Το CoachingVoice.gr αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας και ενημέρωσης για το Coaching στην Ελλάδα. Στις σελίδες του φιλοξενούνται άρθρα, βίντεο, εργαλεία και μελέτες για το Coaching και τις εφαρμογές του στην επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη.